Kepu kepu… šokoladinės bandelės (tinginiams be fantazijos)

Kepu kepu… šokoladinės bandelės (tinginiams be fantazijos)

Kodėl tinginiams be fantazijos? Todėl kad tik jie iš didelio tingėjimo susigalvoja krūvą paprasčiausių receptų ir juos po to naudoja diena iš dienos.

Aš gaminti mėgstu. Dar labiau mėgstu kaupti visą įmanomą kulinarinę literatūrą namuose visokiais pavidalais (žurnalų tik neperku, išskyrus Virtuvės Mitų Griovėjų didžiuosius). Bet laiko nedaug. Grįžti vakare namo, kažką įsimeti į skrandį, pagamini brangiausiam maisto, prisėdi prie kompiuterio, žiū – naktis. O dar paskaityti norisi, o dar tą, o dar aną.

O gavosi taip šįkart, kad iš mamos buvau gavusi paragavimui kažkokio juodo šokolado. Gabalą didžiausią, mat mama gauna “pigiau” per pažįstamus luitais. Nesigilinau. Bet primena pagal skonį ne baisiai brangų, galbūt net konditerinį, juodąjį šokoladą, kur kakavos kokie 50%, ne daugiau.

Ir sutapo taip, kad nusipirkau greta atsidariusioje naujoje Prisma parduotuvėje sluoksniuotos mielinės tešlos. Gamino ją Lietuvos kepėjai (įprastai perku Mantingos, tačiau šios nebuvo šaldytuvuose).

Tad susidėjusi visus du produktus ant stalo ėmiausi veiksmo. Beje, nuotraukos mano bandomu HTC Desire 816 telefonu, tik jis buvo po ranka, tad dėl kokybės nepykit. Nes šiaip jau visam kam stengiuosi naudoti savo mėgiamą (ir, aišku, vienintelį turimą) Canon EOS 100D.

1. Šokoladą sudrožliavau.

IMAG0012

2. Sluoksniuotą mielinę tešlą atšildžiau. Imu mielinę, nes man jos skonis labiau patinka, bemielė kažkaip burnoj veliasi.

IMAG0013

3. Tešlos lakštus supjausčiau į tris dalis. Gavosi iš 4 lakštų 12 būsimų bandelių.

IMAG0014

4. Pasitelkiau kočėlą ir kiek paploninau, padidinau gabaliukus. Gi nesinori mikroskopinių bandukių.

IMAG0015

5. Kadangi analogiškas bandeles nuolat perkam iš IKI ir jas žiauriai mėgstam (ypač brangiausias, nes mane tai sąžinė dėl to, kad jos ant užpakalio nugula, graužia), nusprendžiau kopijuoti formą. T.y. dėti į abu lakštelio galus po šokolado drožlių juostą.

IMAG0016

6. Drožlių juostas užlenkiau ir sukau viena kitos link. Gavosi tokie pagaliukai susukti juokingi. Orkaitę jau buvau įkaitinusi iki 180 laipsnių, tad pašoviau kepti.

IMAG0017

7. Iškepė greitai, net labai. Per kokias 10 minučių. Traukiau paskrudusias bandeles lauk jau tada, kai žaisdama LOL su brangiausiu spėjau numirti antrąkart.

IMAG0018

Bandeles valgėm kiek atvėsusias. Skanios, tikrai. Ir paprastos, greitos. Tik tešlą, visgi, kitąsyk imsiu Mantingos, mat Lietuvos kepėjų tešla kažkokia pernelyg riebi ir prastai kylanti, plius, labai jau aiškiai mielių kvapas justi. Manau, bus skaniau.

Ir taip, kitąsyk pasistengsiu pasidalyti mažiau greitu ir įdomesniu maistu. Tiesiog čia – desertas, dėl kurio paskambinusi mamai užsisakiau porą šokolado luitų. Kad ilgam užtektų kepti :)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *