Paprasti sausainiai su apelsino žievele

Paprasti sausainiai su apelsino žievele

Tik nesmerkit. Na, už širdeles, sausainius per Nepriklausomybės dieną, už dar vieną blogo įrašą apie maistą. Visgi laisvė yra ir laisvė veikti laisvu laiku ką tik nori, nors ir užsiimti sausainių kepimu. Ir rezultatais pasidalinti su visu internetu.

Žodžiu, sausainių užsimaniau dėl paprastos priežasties (berašydama suvokiau, kad suformatavau visas nuotraukas iš Valensijos, Ispanijos, tai nors verk, kokia graudi akimirka). Atsivežėm po paskutinės kelionės bandyti Toyota Prius modelio Ispanijoje kuprinę mandarinų ir apelsinų. Anie tokie sunokę ir saldūs, kad silpna nuo skanumo darosi. Ir liko man du.

Suvalgyti visada gali, bet kažkaip užsinorėjau apelsininio kokio nors kepinio. Vaizdų internete pilna, bet gaminti norėjau iš to, kas namie. Tad teko suktis su sausaisiais.

Pirmiausia nutarkavau žievelę nuo dviejų gerai nuplautų apelsinų ir išspaudžiau vieno apelsino sultis. Antrą suvalgiau, skanu gi. Sukrėčiau į žieveles tarkuotas sultis su visais tirštimais.

2

Kol tarkavau, orkaitėj šildžiau sviestą. Kad išsiplaktų mikseriu jis turi būti minkštas, o namie tik 19 laipsnių tokiu oru, tai užtruktų. Sviesto, beje, kiek daugiau nei 150 g.

3

Į sviestą pyliau 150 g. cukraus pudros. Pudra kiek patogiau, nes nereikia laukti, kol ištirps cukraus kristalai.

1

4

Sviestą su cukraus pudra reikia išplakti. Plakti tol, kol masė pasidarys puri. Tas purumas, žinau, subjektyvi sąvoka, bet tikrai suprasit, kada yra puru.

5

Po šito į trasą ėjo du kiaušiniai. Mušti rekomenduoju po vieną ir tarp mušimų išplakti iki purumo visą masę.

6

7

Galiausiai pyliau apelsinų sultis ir žieveles. Viskas labai smagiai pagelto ir pakvipo apelsinais.

8

10

Miltų nematavau. Tačiau jų reikia tiek, kad galėtumėte tešlos gumulą paimti į rankas ir minkyti, o tešla prie rankų neliptų.

11

Išminkytą, iškankintą tešlą vyniojau į maistinę plėvelę ir dėjau į šaldytuvą pastingti pusvalandžiukui.

12

Po to pusvalandžio kaičiau orkaitę iki 200 laipsnių kaitros, kočiojau pabarstydama miltais ir spaudžiau formelėm sausainius. Kepiau kažkur 5-6 minutes, kol parudavo.

14

16

17

Ar kepčiau dar kartą tokius? Kepčiau, bet pasistengčiau paįvairinti. Pavyzdžiui, įspaudus duobutę per vidurį dėti Nutellos, uogienės, gal kokį nors apelsinų džemo lašą. Nes šiaip sausainiai yra tikrai tie, kuriems reikia kavos ar kokio gėrimo kitokio, mat patys vieni yra sausoki ir daug jų nesuvalgysi. Beje, džiugu tai, kad tikrai nėra per saldūs, todėl galimybių visokiems papuošimams, dekoravimams ir t.t. – per akis.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *